TU75 ulkosäbäturnaus 27.9.2020 säännöt

Turnauksessa noudatetaan SSBL:n sääntöjä seuraavin tarkennuksin / poikkeuksin:

 1. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen koko max. 6 pelaajaa.

 2. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.

 3. Maalin koko 90 X 60 cm.

 4. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko 10 m x 20 m. Koko voi vaihdella olosuhteiden mukaan.

 5. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.

 6. Joukkueilla ei ole käytössä aikalisiä.

 7. Juniorisarjoissa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia.

 8. Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (pudotuspelit) suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu vuorotellen äkkikuolemaperiaatteella.

 9. Ottelu alkaa kiista-aloituksella keskipisteeltä. Maalin jälkeen maalin päästänyt joukkue jatkaa peliä erotuomarin merkistä keskipisteeltä syötöllä taaksepäin.

 10. Pelaaja ei saa pelata tai peittää vetoja polvi maassa. Mikäli pallo osuu pelaajaan, jonka polvi on tarkoituksenmukaisesti maassa, tuomitaan tästä rangaistuslaukaus.

 11. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä lyömällä (ei saattaen) suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen peliä jatketaan kiista-aloituksella keskipisteeltä.

 12. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin puoli metriä kentän reunasta, päädyissä kulmapisteeltä).

 13. Vapaalyönti ja sisäänlyönti voivat mennä suoraan maaliin.

 14. Rikkeiden osalta peleissä noudatetaan salibandyn sääntöjä seuraavin täsmennyksin: Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat vapaalyönnin, tuomitaan myös sählyssä vapaalyönti. Maalintekotilanteessa tehdystä rikkeestä tuomitaan rangaistuslyönti.

 15. Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat 2 minuutin rangaistuksen, tuomitaan sählyssä rangaistuslyönti. Tähän kuuluvat myös tahalliset ja toistuvat rikkeet.

 16. Salibandyssa 5 minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavista rikkeistä tuomitaan sählyssä 2 rangaistuslaukausta. PR1, PR2 ja PR3 tuomitaan kuten salibandyssa, mutta niistä aiheutuva 5 minuutin rangaistus korvataan kahdella (2) rangaistuslaukauksella.

 17. Suosittelemme kaikille suojalasien käyttöä otteluissa.

 18. Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin ja tarvittaessa sulkea sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

 19. Peliasut: Joukkueen kenttäpelaajien asujen on oltava yhtenäiset ja toisesta joukkueesta erottuvat. Mikäli joukkueiden peliasut ovat sekoitettavissa toisiinsa, erotuomarilla on oikeus vaatia vierasjoukkuetta vaihtamaan asut selvemmin erottuviin. Mikäli pelaajan varusteet eivät ole sääntöjen mukaiset, erotuomarilla on oikeus estää hänen osallistumisensa peliin, kunnes pelaajan varusteet ovat sääntöjen mukaiset. Aikuiset käyttävät punaisia tai mustia paitoja ja junior-pelaajat punaisia ja mustia/sinisiä paitoja.

 20. Sairastapauksissa joukkueet voivat täydentää pelaajia paikalla olevista joukkueista. Kuitenkin siten, että aikuiset voivat pelata aikuisten sarjassa ja juniorit junior-sarjoissa.

Järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.
Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste.

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:

 1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
 3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
 4. koko lohkon maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
 5. koko lohkossa tehdyt maalit
 6. arpa

Mikäli jatkolohkossa joukkueet päätyvät tasapisteisiin, eivät aiemmat lohkovaiheet vaikuta jatkolohkon järjestykseen tasapisteissä.

Lohkojen keskinäisessä vertailussa joukkueiden paremmuus määräytyy seuraavasti:

 1. pisteet / ottelu
 2. maaliero / ottelu
 3. tehdyt maalit / ottelu
 4. arpa

Luovutukset
Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0. Se voi olla myös jokin muu sarjajärjestäjän määräämä tulos, jolloin taktikointi loppupeleissä ei ole mahdollista. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Luovutusvoitto kirjataan, jos

 1. jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle
 2. jos joukkue myöhästyy vähintään 5 min
 3. jos joukkueella on alle 3 pelaajaa ottelua aloittaessa

Mikäli ottelu kuitenkin pelataan, niin että kohdista 2 tai 3 jompikumpi tai molemmat toteutuvat, katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.