Seuran historia

Tuomarilan Urheilijat ry kuuluu vanhoihin espoolaisiin urheiluseuroihin. Tuomarilan Urheilijat perustettiin 8.4.1945 ja 1950 valmistunut VPK:n talo Tuomarilassa oli keskeisiä toimintapisteitä seuran alkutaipaleella.

Tuomarilan Urheilijat on pääasiallisesti toiminut aina Keski-Espoon alueella, mutta toisaalta seuran jäsenet ovat vaikuttaneet pääkaupunkiseutua laajemmallekin. Seuran lajivalikoimaan on kuulunut mm mäkihyppy, suunnistus, yleisurheilu ja sulkapallo, mutta nykyään pääpaino on salibandyssa.

Salibandy tuli seuran lajiksi vuonna 1989 tehden näin Tu:sta ensimmäisen salibandyseuran Espoossa. Ensimmäinen joukkue oli nuorista miehistä koostuva joukkue joka pelasi aluksi 2 divaria. Pian mukaan tuli myös junnujen joukkueita, joista parhaimpaan saavutukseen ylsi silloinen c-poikien joukkue vuonna 1992 voittaen sm hopeaa.

Naisten joukkue aloitti vuonna 1999 pelaten parhaimmillaan 1 divisioonaa. Naisten joukkue toimikin aktiivisesti vuoteen 2017 asti pelaten loppu ajan pääosin 4 divisioonaa.

2000-luvun alkupuolella junioripuoli rupesi vahvistumaan seurassa ja sen jälkeen joukkueita onkin saatu perustettua poikien puolelle lähes vuosittain. Vanhimpana 97- ja 99-pojat, joista osa on jatkanut edelleen seuran miesten joukkueessa.

Alun nousukiidon jälkeen miesten joukkue(et) ovat tahkonneet pitkään 6. ja 5. divaria, mutta kaudelle 19/20 seuran pelaajapolku on tuottanut P97- ja P99-junnuista laadukasta materiaalia, joka on nostanut miehet 4. divariin ja suunta heillä edelleen ylöspäin.