TU 75: Tuomarilan Urheilijat seurana vuonna 2020

08.06.2020

Tuomarilan Urheilijoissa (TU) pääset mukaan yhteisölliseen seuraan, jossa pidetään huolta jokaisesta jäsenestä.

TU on toiminut pitkään Keski-Espoon alueella ja seurassa on harrastettu useita lajeja talvilajien hiihdosta ja mäkihypystä aina kesälajien suunnistukseen ja yleisurheiluun. Tänään TU on keskittynyt salibandytoimintaan, jossa sen toiminta on kasvanut vuosittain.

TU panostaa siihen, että jokainen pääsee harrastamaan ja pelaamaan salibandyä taitotasosta riippumatta. Kokemattomuus ei ole este lajin harrastamisen aloittamiselle. Tämä mahdollisuus on haluttu tarjota niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lapsille ja nuorille seura tarjoaa pääosin haaste- ja harrastejoukkueita (kilpajoukkue löytyy tällä hetkellä poikien 05 -ikäryhmästä). Joukkueiden toiminta muodostuu joukkueiden oman taitotason ja motivaation pohjalta. Osa joukkueista haluaa treenata ja pelata paljon ja ahkerasti sekä osa taas haluaa ottaa kevyemmin harjoitellen pari kertaa viikossa. Seuran salibandytoimintaan osallistuu tällä hetkellä n. 180 tyttö- ja poikajunioria.

Poikajunioreissa TU tekee yhteistyötä Westend Indians -seuran kanssa. Yhteistyö on keskittynyt valmennuksen kehittämiseen ja TU:n poikien osallistumiseen Indiansin mm. maalivahti- ja talenttiharjoituksiin. Lisäksi TU:n tavoitteellisilla ja lahjakkailla pelaajilla on mahdollisuudet osallistua Indiansin joukkueissa Salibandyliiton Maajoukkuetie-leireihin sekä siirtyä Indiansin valtakunnallisissa sarjoissa pelaaviin joukkueisiin.   

Monien TU:n eri ikäryhmien joukkueen rungot ovat muodostuneet jo seuran säbäkerhoista. TU:n säbäkerhot onkin helppo, hauska ja erinomainen tapa sekä lapsille että vanhemmille päästä mukaan TU:n seuramaailmaan sekä testaamaan salibandyä harrastuksena.

Kerhoissa TU pyrkii käyttämään apuvalmentajina seuran omia pelaajia, joista moni on itsekin aloittanut harrastuksensa TU:n säbäkerhoissa. Vaikka pelajan oma peliura päättyisi TU:ssa tai jopa kokonaan loppuisi, on osa heistä jatkanut valmennuksen parissa. TU seurana kannustaa ja rohkaisee omia junioreitaan tarjoamalla mahdollisuuksia valmennustoiminnassa. Monelle junioripelaajalle tämä onkin ollut juniorin ensimmäinen työpaikka.

Aikuisten salibandyn harrastustoiminnalle on selkeästi ollut kysyntää Keski-Espoossa; kuntosählytoiminta on kasvanut vuosi vuodelta ja kuntosählystä onkin tullut yksi "joukkue" lisää seuraan. Kuntosählyn pelaajat ovat myös osallistuneet erilaisiin turnauksiin erilaisin kokoonpanoin.

TU:n salibandyn miesten edustusjoukkue on kahdessa vuodessa noussut Salibandyliiton Etelä-Suomen 5. divisioonan sarjatasolta jo 3. divisioonan sarjatasolle. Edustusjoukkueen ikärakenne on varsin nuori; valtaosa pelaajista on syntynyt vuosien 1997-2000 aikana.

Kaikkiaan seuran aikuisten salibandytoimintaan osallistuu tällä hetkellä n. 170 aikuista.

Seuran vanhoista lajeista jatkuu edelleen aikuisten koripallo noin parinkymmenen 25-65-vuotiaan pelaajan kesken.

TU seurana on monen mielestä yhteisöllinen ja kodinomainen. Sekä paikallisena keskiespoolaisena että seuran nykyisen koon hyviä puolia ovat, että harrastustoimintaa pystytään tarjoamaan jäsenlähtöisesti ja lähellä seuran jäsenten koteja. Tiiviin seurarakenteen takia seuran toimintaa voidaan luontevasti kehittää yhdessä koko seuran jäsenistön voimin.

-Timo Pohjalainen-

Alla TU:n 75-juhlavuoden seuramerkki, "juhlalogo"

TU75logo_new_1080x1080.png