Harrastustoiminnan aloitus 1.6 alkaen

28.05.2020

Harjoitustoiminta TU:ssa 1.6 alkaen - ohjeet ja rajoitukset

Valtioneuvoston periaatepäätöksen 6.5.2020 mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla. Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä. Aloitamme joukkueiden sisälajitreenit maanantaina 1.6 alkaen. Salibandyliitto on yhdessä muiden sisäpallolajiliittojen kanssa koonnut yhteiset ohjesäännöt kaikille sisäpalloilulajeille ja noudatamme niitä myös Tu:ssa. Alle listattuna kohdistettuja ohjeita harrastustoiminnan aloittamiselle Tu:ssa. Käyttehän ohjeet läpi kotona ennen harjoitustoimintaan osallistumista. https://salibandy.fi/uutiset/huippu-urheilu-uutiset/salibandyliiton-ohjeistus-seuroille-harjoittelun-toteuttamiseen-16-alkaen/

Yleiset ohjeet:

  • Harjoitustoimintaan kesäkuussa ei tule osallistua mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
  • Mikäli pelaajalla tai pelaajan lähipiirissä koetaan koronaan viittavia oireita, tulee pelaajan pysyä poissa kesäkuun harjoitustoiminnasta. Jos oireita ilmenee harrastustoiminnan jo alettua, tulee mahdollisten tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi olla yhteydessä joukkueenjohtajaan ja seuran toiminnanjohtajaan (toiminnanjohtaja@tuomarilanurheilijat.fi) mahdollisimman pian.
  • Kaikki osallistuvat toimintaan vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.
  • MyClubin käyttäminen tapahtumiin ilmoittautumisessa korostuu entisestään. Ilmoittautumisten avulla pystymme helpoiten jäljittämään kaikki mahdolliset altistuneet.

Harjoitustoiminta:

  • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten.
  • Harjoituksissa pyritään liivittömyyteen. Suositellaan jokaiselle pelaajalle treeneihin mukaan kahden värisiä paitoja (esim sin ja pun), jotta joukkuejaot mahdolliseen peliosuuteen pystytään tekemään pelaajan omilla varusteilla.
  • Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
  • Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).
  • Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo, toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty. Juomapullo olisi hyvä täyttää jo kotona valmiiksi.

Harjoitustoiminta Lagstadin koulun salissa

Kesäkuussa Tu:lla on Lagstadin koululla juhannukseen asti joka arkipäivä päivisin kesäleirit ja iltaisin ma-to klo 17-21 joukkueharjoituksia. Kesäleiriläisille viestimme toimintaohjeet vielä erikseen. Alla oleva ohjeistus koskee kesäkuun iltaharjoituksia Lagstadin salissa.
* Iltavuoroilla vain ensimmäisellä ryhmällä on avain. Jokainen ryhmä vastaa seuraavan ryhmän sisään päästämisestä ja siitä, ettei oleellisia ovia laiteta lukkoon illan aikana. Viimeinen ryhmä huolehtii siitä, että sali ja pukuhuoneet jäävät siistiin kuntoon ja valot sammutetaan kaikista tiloista. Erityisen tärkeää on varmistaa, että ulko-ovi on lukossa. Kaukaloa ei tarvitse purkaa.
* Iltavuoroihin kuljetaan aina koulun takaa liikuntasalin ovesta. Koulun muihin tiloihin käynti iltavuorojen aikana on kielletty.
* Ulko-ovea ei missään tilanteessa saa jättää auki illan aikana (laittaa oven väliin jotain tai poistaa lukitusta).
* Edellinen ryhmä päästää seuraavan ryhmän sisälle 5 minuuttia ennen vuoron alkua. On tärkeää, että koko ryhmä tulee kerralla sisälle eli pyritään olemaan oikeaan aikaan paikalla.
* Oven avaaja kertoo ryhmälle kumpi pukuhuone on tyhjänä ja ryhmä suuntaa tähän pukuhuoneeseen odottamaan, että edellinen ryhmä on kokonaisuudessaan poistunut salista.

Harjoitustoiminta Tht:lla

Tht:lla Tu:lla on vuoroja kesäkuussa tiistaisin ja torstaisin. Samaan aikaan Tu:n kanssa viereisellä kentällä harjoittelee Oilersin joukkueita. Tu:n vuorot ovat takakentällä. Tht ei ole jakanut erillistä ohjeistusta harjoitustoiminnasta eli hallilla noudatetaan yleisiä linjauksia.
* Hallille ei tulla ajoissa "hengailemaan"
* Treeneissä ei ole katsojia tai muita ylimääräisiä henkilöitä
* Pyritään tulemaan paikalle treenivarustuksessa ja juomapullo valmiiksi täytettynä. Puhuhuoneita ei käytetä.
* Oman vuoron jälkeen hallilta poistutaan mahdollisimman pian ulos. Seuraava ryhmä odottaa ulkona oman vuoronsa alkua ja siirtyy sisälle vasta edellisen ryhmän poistuttua hallista.
* Vuoroissa noudatetaan hallin kelloa. Huomiona että tht:n kello on noin 5 minuuttia jäljessä. Joukkue saa harjoitella oman vuoronsa loppuun eli 15 yli ja poistuu hallista tämän jälkeen välittömästi. Eli seuraavan joukkueen vuoro pääsee alkamaan noin 20 yli.

Tartuntatapauksissa

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisenä 1-2 päivänä lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa. Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli 14 vrk.

Yllä oleva ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen tarkentuessa/muuttuessa.