Tu75 juhlavuosi

15.05.2020

75 vuotta Terveillä Urilla Tuomarilan Urheilijoissa

 

Tuomarilan Urheilijat, TU, perustettiin 8.4.1945 Tuomarilan VPK:n kalustovajassa nykyisessä Palotie 31 -osoitteessa. Seuran perustavassa kokouksessa ensimmäinen puheenjohtaja ja palokuntalainen Venno Kaisla selosti seuran tarpeellisuutta paikkakunnan asukkaiden ruumiillisen kunnon kohottamiseksi ja nuorison harrastusten ohjaamiseksi terveille urille. TU:n lajihistoria on poikkeuksellisen monipuolinen kylän ikään ja kokoon nähden. Seurassa harrastettujen lajien määrä on hengästyttävän pitkä: hiihto, voimistelu, mäkihyppy, yleisurheilu, pyöräily, maastojuoksu, suunnistus, uinti, pesäpallo, nyrkkeily, painonnosto, jalkapallo, jääkiekko, paini, pikaluistelu, koripallo, lentopallo, sulkapallo, pöytätennis, aerobic ja jooga. Lajeja on harrastettu ajan hengen ja virtausten mukaan; sitä mikä on ollut suosittua, haluttua ja mahdollista.

 

Nyt seuran täytettyä 75 vuotta on seuramme päälaji salibandy. TU on tärkein salibandyharrastustoimintaa järjestävä seura kasvavalla Keski-Espoon n. 40.000 ihmisen alueella, jossa muiden salibandyseurojen tarjoama harrastustoiminta on vähäistä. TU:n salibandyharrastustoimintaan osallistuu tällä hetkellä n. 180 tyttö- ja poikajunioria sekä n. 170 aikuista naisten ja miesten joukkueissa sekä seuran laajassa Kuntosählytoiminnassa. Lisäksi harrastustoimintaan osallistuu iso lukumäärä salibandyäitejä ja -isiä valmentajina, joukkueenjohtajina, huoltajina ja rahastonhoitajina. TU on Espoon kolmanneksi ja Suomen n. 65. suurin salibandyseura. Lukuisista seuramme vanhoista lajeistamme jatkamme vielä aikuisten koripalloa.

 

TU on valmistautunut siihen, että Keski-Espoon perheiden, lasten ja nuorten lukumäärä kasvavat sekä salibandyn harrastamisen suosion kasvu jatkuu vahvana. TU on salibandytoiminnassa keskittynyt tarjoamaan turvallista ja kohtuuhintaista harrastustoimintaa, johon mukaan liittyminen on helppoa ja vaivatonta. Tärkeätä seuralle on, että lajia voi harrastaa lähellä kotia Keski-Espoon alueen eri urheiluhalleissa, kouluissa ja kentillä.   

 

Timo Pohjalainen

Puheenjohtaja

Tuomarilan Urheilijat ry.

TU75logo_new_1080x1080.jpg