Kahden seuran pelaaja

11.02.2020

TU P05-joukkueen Tuomas Pohjalainen on tämän kauden aikana treenannut ja pelannut kahden eri seuran väreissä Tuomarilan Urheilijoiden P05- ja Westend Indiansin P04-joukkueissa. Saman kauden aikainen pelaaminen Westend Indiansissa ns. rinnakkaisedustuksella on ollut mahdollista, koska TU ei osallistunut Salibandyliiton P04-sarjoihin tällä kaudella.  

Rinnakkaisedustus on yksi esimerkki pelaajayhteistyöstä TU- ja Westend Indians -seurojen välillä. Tämän kauden aikana TU:n pelaajia on myös osallistunut esim. Indiansin P06-joukkueen kanssa Salibandyliiton Maajoukkuetie FBA -leireille sekä Indiansin maalivahtivahtivalmennukseen.

Tuomaksen normaali viikko sisältä kolmet TU:n ja kahdet Indiansin treenit sekä viikonloppuisin 1-3 peliä. Suurelta vaikuttava treenimäärä ei ole kauden aikana hyydyttänyt Tuomasta, jonka treenaamista on motivoinut haasteelliset TU P05:n Etelä-Suomen Kilpasarjan sekä Westend Indiansin C1 SM-sarjan pelit. Koulusta Tuomas on salibandyn takia joutunut olemaan pois vain Indiansin FBA-leirien takia sekä kerran pari maanantain aamutuntia, kun Indiansin marraskuisen Oulun reissun kotiinpaluu venähti aina puoli kahteen maantaiyönä. 

Kahdessa eri seurojen joukkueissa Tuomas on saanut hyvää kokemusta eri pelirooleista. TU:ssa Tuomas pelaa joko pallollisena pakkina tai keskushyökkääjänä ja Indiansissa varmistavana puolustajana ja joskus vasempana laitahyökkääjänä.  Tuomaksen mielestä tämä on ollut hyödyllistä pelin ymmärryksen ja henkilökohtaisten taitojen karttumisen kannalta. Sopeutumisvaikeuksia eri rooleihin ei kuitenkaan ole ollut. Eniten haasteita kauden aikana on asettanut sekä Indiansin SM- että TU:n Etelä-Suomen aluesarjojen (jossa TU pelaa P04-joukkueita vastaan) pelien nopea tempo ja vastustajan kyky rankaista virheistä.  Näissä peleissä ratkaisut ja päätökset pitää tehdä nopeasti.

Parasta rinnakkaisedustuksessa on Tuomaksen mielestä, että pelejä kertyy riittävästi sekä treenit ovat monipuolisia ja erilaisia seurojen välillä. Lisäksi seurojen väliset selkeät erot pelityyleissä on edesauttanut Tuomaksen näkemyksen kehittymistä mieleisestään pelityylistä.  

Ikävintä rinnakkaisedustuksessa ovat ne päivät, jolloin TU:n ja Indiansin pelit ovat päällekkäin. Valinta pelien ja seurojen välillä ei ole helppoa, mutta onneksi valinnan päiviä on koko kauden aikana ollut yllättävän vähän, vain kaksi.

-Timo Pohjalainen-

Tuomas_final_2.jpg