Vanhempainturnaus - Höntsää ja hupaa

13.01.2020

Tuomarilan Urheilijoiden perinteinen vanhempainturnaus keräsi loppiaisena kahdeksan joukkuetta mittelemään taitojaan: seitsemän eri ikäluokkien vanhemmista koottua sekä aikuisten kuntosählyn tiimi. Pelaajia oli kaikkiaan satakunta. Turnaus oli järjestyksessään seitsemäs ja järjestettiin THT Centerissä Kauklahdessa.

Turnaus on höntsäpeliä sekajengein, mutta ihan oikean turnauksen järjestelyin ja kuvioin. Osa joukkueista pelaa harjoituspelejä ja hioo taktiikkaansa tauluilla ja palavereissa.  Tuomarit ovat oikeat tuomarit, toimitsijat hoitavat hommansa ja tulospalvelu pelaa.

Henki tilaisuudessa on sekoitus kilpailullisuutta ja hauskanpitoa pallon kanssa. Kaukalossa yritetään voittaa, kuten pelissä kuuluukin, mutta kentän laidalla taputetaan kaikille hyville suorituksille, kuten sekajoukkueiden höntsäturnauksessa kuuluukin. Osa porukasta pelaa useammassa joukkueessa, kun jälkikasvua on lajin parissa useassa ikäluokassa, joten matkan varrella saattaa joukkue vaihtua.

Pelit olivat tasaisia, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä: P08 oli ylivoimainen. Hyökkäyksessä mentiin lujaa, kuviot olivat luovia ja laukaukset tarkkoja. Kun puolustus masensi vastustajien pallotaiturit estämällä näiden etenemisen kerta toisena jälkeen, oli homma selvä. Peliä joukkue pelasi hymy huulessa, pallo vastustajan verkossa.

Hopeaa pokkasi P09, kuten viime vuonna. Pronssimitalit pujotettiin Kuntosählylle rankkarikisan jälkeen. Kahden edellisen kerran voittaja P05 jätettiin viimeistä edelliseksi. Turnauksen tasaisuudesta kertoo, että toisessa kahdesta lohkosta kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin, ja toisessakin pari lisämaalia olisi pistänyt lohkon toisen jatkoon menijät uusiksi. Jännitettävää oli siis viime sekunneille (maalivahtien suosiollisella avustuksella).

Reilun pelin hengessä joka matsin jälkeen palkittiin kolme peluria pienillä palkinnoilla – ja jotkut joukkueet jakoivat vielä vihreitä kortteja vastustajan tsemppareille.

Tapahtuma on kehittynyt melkoisesti siitä, kun se 2013 ensimmäisen kerran pelattiin neljän joukkueen voimin. Enää ei maalivahtia arvota eikä joukkueita tehdä sekajoukkueiksi arpomalla heille vahvistuksia seuran naisjoukkueista. Siinä missä ensimmäisessä turnauksessa neljä vaihtomiestä oli luksusta, on nyt joillain joukkueilla pelipaikalle kolme tai jopa neljä pelaajaa. Pelien tasokin on noussut huimasti, kuten on tehnyt vauhtikin.  

Kiertopalkinnon paikka on vuoden verran P08 luona.

Iloinen turnaus, iloinen mieli hikisessä ruumissa

Lopullinen järjestys

1. P08

2. P09

3. Kuntosähly

4. P06/07

5- Tytöt

6. P11/12

7. P05

8. P10

 

Teksti O-P Soini

014.JPG