TU P05:n viimeisen turnauksen kiri oli onnistua - Eliittisarja jäi yhden maalin päähän

04.11.2019

Salibandyliiton Etelä-Suomen Kilpasarja, C2-pojat

2.11.2019 THT Center, Kauklahti, Espoo

TU – EräViikingit Musta, Helsinki 12-0 (2-0, 3-0, 7-0)

TU – PSS, Porvoo 4-4 (0-1, 1-1, 3-2)

Syksyn Kilpasarjan viimeiseen turnaukseen lähdettiin selkeällä tavoitteella: molemmat pelit tulee voittaa ja selvittää tie talven/kevään Salibandyliiton Etelä-Suomen C2-poikien Eliittisarjaan.  

Ensimmäinen ottelu EräViikingit Mustaa vastaan onnistui upeasti. TU oli latautunut peliin hyvin ja toteutti suunniteltua pelikirjaa tarkasti. Ervi pysyi mukana ensimmäisen erän (laukaukset 12-12), mutta toisessa ja kolmannessa erässä Ervi putosi TU:n kyydistä; toisen ja kolmannen erän laukaukset yhteensä 27-7 TU:lle. Alkukauden maalinteon vaikeudet olivat tipotiessään ja kahden ensimmäisen erän jälkeen TU johti jo 5-0. Kolmannessa erässä TU teki ottelun kuusi viimeistä maaliaan 3 minuutin ja 13 sekunnin aikana ja ottelu keskeytettiin ylivoimaisen 12-0-maalieron takia seitsemän minuuttia ennen loppua. Kaivattu ja odotettu kauden ensimmäinen voitto tuli hurjalla tuloksella ja mainioilla koko joukkueen suorituksella: 10 TU:n pelaajaa sai ottelussa tehopisteitä, Tuomas keräsi sentterinä kovimmat tehopisteet (3+2) ja Pieti piti hienosti maalin puhtaana.

Päivän toisessa pelissä PSS:ää vastaan oli kovat panokset. Voitolla TU selviytyisi suoraan Eliittisarjaan. TU pelasi PSS:ää vastaan sovitun pelikirjan mukaan puolustuspäässä tarkasti vastustajan vedot peittäen ja alivoimapuolustus-tilanteita välttäen. Pelikirjan hyvästä noudattamisesta huolimatta PSS pystyi hivuttautumaan kolmannessa erässä jo tavoittamattoman tuntuiseen 4-1-johtoon. Mutta kuten niin monesti tämän kauden aikana kolmannessa erässä, niin ottelu ei TU:n kohdalta ollut ohi. Alkoi Aarnin näytös. Ensin Aarni kavensi pelin 4-2:een ja kun molemmat joukkueet saivat samaan aikaan kahden minuutin jäähyt, jäi Aarnille enemmän tilaa toteuttaa itseään: 4-3 kavennus vaparista ”riipparimaisesti” etunurkkaan ja TU:n kannattajat heräsivät hurjaan kannustamiseen ja edellisestä 15 sekunnin kuluttua Aarnin tasoitus 4-4:een ja THT Center tärisi. Viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana kumpikaan joukkue ei pystynyt tekemään maalia ja siten varmistamaan paikkaansa Eliittisarjaan. Tuloksena 4-4-tasapeli, joka heti ottelun jälkeen tuntui voitolta, mutta joka kuitenkin harmitti, koska portti Eliittiin jäi auki PSS:lle. TU:sta on mainittava Aarnin hurja vire neljällä tehdyllä maalilla sekä Aaronin huima maalivahtipeli ja rangaistuslaukauksen taidokas torjunta.

Turnausillan päättäneessä Ervi Idän ja PSS:n välisessä pelissä TU:n Eliittisarjan paikan varmistaisi Ervin voitto. Tasapeli tai PSS:n voitto takaisivat puolestaan PSS:lle paikan Eliittisarjaan. Uskomattomassa maalintekomittelössä päädyttiin lopulta 7-7-tasapeliin ja porvoolaisten Eliittisarjapaikkaan.

Tulos TU P05:n ensimmäisestä osallistumisesta Etelä-Suomen Kilpasarjatasolle oli kuitenkin mainio: 1 voitto, 5 tasapeliä ja vain 2 tappiota, Eliittisarja jäi vain yhden maalin päähän ja lohkon pistepörssissä toisena Aarni ja neljäntenä Tuomas. Talven ja kevään pelin jatkuvat P05:n Etelä-Suomen Aluejatkosarjassa, jossa vastaan tulevat GrIFK:n ykkösjoukkue, tutut Ervi Musta, Rangers Kirkkonummelta ja Blackbirds Keravalta sekä Oilers Akatemia.  

-Timo Pohjalainen-

SBmaali_1.jpg