Valmentajaesittely; Markus Lesonen

04.11.2019
Markus aloitti P06/07 apuvalkkuna syksyllä 2019. Markuksella on pitkä oma tausta säbän parista joten hän tuo kokemusta ja pelisilmää joukkueen valmennustiimiin.
 
1. Rooli Tu:ssa?
- Apuvalmentaja poikien 06/07 joukkueessa.
 
2. Miksi TU?
- Molemmat pojat ovat pelanneet nyt muutaman vuoden seurassa ja seura on tuntunut kaikin puolin tosi mukavalta, semmoiselta pieneltä ja tiiviiltä yhteisöltä, jossa on kaikilla kiva olla mukana.

3. Oma salibandytausta?
- Aloitin vuonna 1998 jääkiekon lopettamisen jälkeen salibandyn ja viimeiset 13 vuotta olen pelannut Espoolaisessa SBS Kingsissä 2.divaria. Edelliskauden jälkeen annoin nuoremmille tilaa ja siirryin 3.divariin, jossa edelleen harrastelen. Sen lisäksi pelaan M35 SM-sarjaa SBS Kingsin ikämiesten riveissä.

4. Töissä/opiskelija?
- Töissä.

5. Huippuhetki valmentajana? Esim joku peli/treenit missä kokenut
onnistumisia
- Tämän vuoden Tupla-cupissa sain tulikasteen, kun olin ensimmäistä kertaa yksin joukkueen valmentajana turnauksen ajan. Koko turnaus sujui melko hyvin (4.sija) ja eritoten kahdessa äärimmäisen tiukassa ottelussa olimme tappiolla ja tultiin kovalla tahdolla ja nousulla rinnalle ja ohi. Näihin peleihin mahtui tilanteita, jossa otettiin jo maalivahtia pois ja tasoitettiin viimeisellä minuutilla yms. huippuhetkiä. Pojat vetivät hienolla asenteella ja turnaus oli kaikin puolin mahtava kokemus.
 
6. Haastavin hetki valmentajana?
- Kun pojat ovat joskus hieman levottomampia, eivätkä jaksa keskittyä kuuntelemaan valmentajaa treeneissä. :)

7. Tavoitteet valmentajana?
- Kyllä oma tavoite on auttaa kaikin puolin siinä, että pojista tulisi parempia salibandyn pelaajia. 

8. Valmennusfilosofia?
- Yksilöt tekevät joukkueen ja mitä enemmän on yksilötaitoa, sitä parempi on joukkuekin.

9. Vapaa-aika koulun/töiden ja salibandyn ulkopuolella kuluu..?
- Jos ei nyt perheasioita oteta huomioon, niin penkkiurheilun parissa viihdyn erittäin hyvin ja jonkin verran tulee pelattua Pleikkariakin.

10. Mitä haluisit muiden tietävän sinusta? (onko joku erikoistaito
jonglööraus, vihellys, mikä vaan tai saavuttanut jonkun saappaanheiton
sm mitalin ym.  
- Aika paha.. Kaapissa löytyy M35 sarjasta yksi SM-hopea ja kaksi SM-pronssia. Sen lisäksi osaan ratkaista Rubikin kuution.
 
kuva_Markus.jpg