TU:n 06- poikien kausi päättyi kahteen kultamitaliin

09.05.2019

TU:n 06 poikein kausi päättyi kultamitaleihin SSBL:n Etelä- Suomen C- haasatajafinaalissa ja EA- liigan Haastajasarjassa.

Osallistuminen Aluefinaalitapahtumaan on kokemus sinällään. Myllypuron Arena Centerissä 14.4. pelatussa turnauksessa joukkueita käveli tasaista tahtia sisälle ja toisia taas vastaavasti mitalit kaulassa ulos. Lohkonsa voittaneen TU:n vastustajaksi finaalissa asettautui helsinkiläisen suurseuran EräViikinkien joukkue Valkoinen. Ottelu kulki TU:n hallinnassa jokseenkin alusta alkaen. Peli oli hermostunutta puolin ja toisin, mutta TU hyödynsi maalipaikkansa huomattavasti tehokkaammin kuin vastustaja. Peli päättyi TU:n selvään 9- 2 voittoon.

EA- liigan B- sarjan finaalissa vastassa oli Esport Oilersin Akatemia, joka oli kuluneella kevätkaudella SSBL:n ylimmän haastajasarjan keskikastia. TU lähti peliin ennakkoasetelmien mukaan siten altavastaajana ja Oilers menikin pelin aluksi nopeilla vastahyökkäyksillä 0- 2 johtoon.  Erän lopulla TU kuitenkin sai keskeltä laukaisuväylän auki ja ensimmäisen erän lopuksi peli oli taas tasan 2-2. Toisessa erässä aloite siirtyi hienokseltaanTU:lle ja muutama minuutti ennen loppua TU oli 4-3 johdossa. Oilers onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin raivoisan yrityksen jälkeen. Ottelu päättyi tasan 4-4 ja mitalien kohtalo ratkaistiin rangaistuslaukauskilpailussa. Maalivahti Pieti piti rankkareissa maalinsa puhtaana ja ottelu päättyi TU:n voittoon. EA-liigan peleissä joukkuetta vahvisti kauden aikana TU:n P05 pleaajia.

 

Aluefinaalin voittajat (Kuva: Tuomo Latopelto)

 

IMG-20190414-WA0004a.jpg