TU P05 ylemmän haastajajoukkueen sarjakaudet päätökseen

08.04.2019

Salibandyliiton Etelä-Suomen Alueliiga, D-pojat, Puolivälieräottelu

3.4.2019 Sporttikeskus Tennari, Lohja

TU-LoSB, Lohja 1-4 (1-2, 0-2)

Salibandyliiton Etelä-Suomen Välisarja, D1-pojat

7.4.2019, Arena Center Ruskeasuo, Helsinki

TU – AC HaKi, Vantaa 9-1 (3-0, 1-1, 5-0) 

TU – Rangers Falcons, Kirkkonummi 11-6 (5-3, 3-2, 3-1)

P05:n kauden Salibandyliiton sarjat ovat päättyneet vaihtelevissa merkeissä. Välisarjassa TU yltyi kahdessa Välisarjan päätöspelissään maalijuhliin sekä kahteen selvään voittoon. Alueliigan puolivälieräottelussa ottelun hallinnan ja lukuisten hyvien maalipaikkojen tuloksena oli vain yksi maali, kirvelevä tappio ja alueliigan finaalipäivän menetys.

Välisarjan kahdeksalla voitolla ja kuudella tappiolla TU sijoittui hienosti neljänneksi Välisarjassa, joka on P05:n historian paras sijoitus Salibandyliiton Etelä-Suomen sarjoissa.

Alueliigan puolivälieräpeli LoSB:ia vastaan oli yksi koko kauden takkuisimmista ja epäonnisimmista peleistä. TU:n kannattajakommentin mukaan ”pelissä ei tuntunut onnistuneen mikään ja vastustajalla kaikki tarvittava”. TU kyllä hallitsi peliä, loi enemmän hyviä maalintekopaikkoja, mutta hätäili, laukoi ohi tai suoraan päin maalivahtia. Lisäksi TU:n syöttöpeli oli poikkeuksellisen haparoivaa. LoSB teki kolme maalia kaukolaukauksista, joista kaksi ohjautui maaliin TU:n pelaajasta. TU:n hankalaa ja ankeaa päivää alleviivasi vielä se, että yksi LoSB:n maaleista oli epäonninen TU:n oma maali. Päätöserän hyvät maalintekopaikat olivat 12-6 TU:lle, mutta erätulos 0-2 LoSB:lle. Puolivälierän tappio ja ulosjääminen alueliigan finaaleista harmittivat koko joukkuetta. Pukukopin tunnelma oli, että tappio oli koko kauden tappioista varmasti kirvelevin.

Välisarjan kevään seitsemännessä ja viimeisessä turnauksessa TU kohtasi lohkon ykkösjoukkueen AC HaKin, jolle TU oli hävinnyt kauden molemmat aiemmat pelinsä. Jo ottelun kolmannella minuutilla kävi selväksi, että HaKi säästeli itseään ja pelaajiaan illan Indians-jatkopeliään varten. Tutusta poiketen HaKi antoi aloitteen ja kentän hallinnan täysin TU:lle. TU syötteli kauniisti, vyörytti hyökkäyksiä solkenaan hakunilalaisten maalille, laukoi paljon ja voitti laukaukset 56-24. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä koko ottelun aikana ja kun TU latoi viisi maalia ottelun viimeisessä erässä, oli tuloksena ennalta odottamaton 9-1 voittotulos HaKista, joka ei syksyn tai kevään aikana ollut hävinnyt otteluakaan Salibandyliiton Etelä-Suomen sarjoissa. Parhaiten maalinteossa onnistui Elia kolmella maalillaan.

Turnauksen toisessa pelissä vastassa oli tuttu Rangers, jonka kanssa pelit ovat olleet maalintekokilpailuja…. kuten taas kerran :). Kirkkonummelalaiset aloittavat tehokkaasti, viisi minuuttia ottelun alusta oli kulunut ja TU oli tappiolla 0-3. Seuraavan viiden minuutin kuluttua peli olikin jo 4-3 TU:lle ja maalitekokilpailu täydessä vauhdissa. Rangers jaksoi karvata läpi ottelun ylhäältä kolmella pelaajalla, jonka johdosta kentällä oli tilaa ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan lukuisia 3vs2- ja 2vs1-hyökkäyksiä. Ottelussa tehtiin monta näyttävää maalia hienojen syöttöketjujen ja yksittäisten syöttöjen päätteeksi. TU:sta onnistuivat tekemään kaksi maalia Aarni, Daniel, Julius ja Santtu. Pelaajille valmentajille ja TU:n kannattajille varmasti viihdyttävä ja miellyttävä sarjapelikauden päättänyt peli.  

-Timo Pohjalainen-