TU:n 06- pojat Etelä- Suomen haastajasarjan aluefinaaliin

08.04.2019

TU:n 06 pojat ovat pelanneet itsensä vaihtelevan kauden jälkeen SSBL:n  Etelä- Suomen alueen C- haastajafinaaliin, joka pelataan 14.4.2019  Myllypuron Arena Centerissä. Tuolloin vastaan asetuu EräViikingit Valkoinen Helsingistä.

Joukkueen kausi on ollut vaihteleva kapean rosterin takia. Peleissä ja harjoituksissa oltiin syyskaudella välillä liikkeellä lähes minimimiehityksillä. Kevätkaudelle tultaessa tehtiin kaksi merkittävää muutosta. Joukkue siirtyi harjoittelemaan yhdessä TU:n 05 syntyneiden joukkueen kanssa ja peleihin saatiin apuja 07 syntyneiden haastajasarjan joukkueesta. Näiden muutosen jälkeen p06 joukkue teki lohkossaan selvää jälkeä ja kevään päätteeksi voitti lohkonsa maalierolla +76. 

Sarjan otteluohjelman suunnittelija oli onnistunut työssään. Ennen 6.4. 2019 pelattua viimeistä turnausta neljällä joukkueella oli mahdollisuus päästä finaaliin ja nämä joukkueet pelasivat viimeisessä turnauksessa vielä ristiin. TU:n ensimmäinen vastustaja oli SB Vantaa White, jolla oli mahdollisuus finaaliin jos voittaisi turnauksen molemmat ottelunsa. Vantaa kuitenkin pysyi TU:n menossa mukana ensimmäisen erän päättäneeseen 1-1 tilanteeseen asti. Toisen erän maali- iloittelun jälkeen tilanne olikin jo 7-1 TU:lle. Kolmannessa erässä TU:n onnistumiset laajalla rintamalla jatkuivat ja peli päättyi lopun pienestä hölläämisestä huolimatta lukemiin 11-3.

Turnauksen toinen peli oli niinikään finaalitoiveita elättänyttä EräViikinkien Kultaa vastaan. Peli alkoi EräViikinkien hurjalla koko kentän prässillä ja jatkui sen jälkeen hyvin hermostuneena. ErVi näytti välillä pelaavan enemmän jääkiekon kuin salibandyn säännöillä ja erityisesti TU:n nuorimmat ja pienikokoisimmat vahvistukset kolattiin välillä armotta. Käänteeksi muodostui toinen erä ja sen aluksi tullut TU:n alivoima. TU onnistui tappamaan jäähyn pitämällä palloa hallussaan lähes koko jäähyn ajan. Sen jälkeen alkoivat TU:n maalia kohti suuntautuneet laukaukset myös upota, kun taas silmin nähden hermostuneen vastustajan laukaukset suuntautuivat jopa avopaikoista maalin ohitse. Toisen erän jälkeen tilanne oli 5-2 ja kolmannen erän vähän jo onnekkaidenkin maalien jälkeen lopputulokseksi kirjattiin 8-3.  

Molempien otteluiden voitto varmisti lohkovoiton ja pääsyn C- haastajafinaaliin. Kiitokset joukkuetta eri vaiheissa kautta vahvistaneille Saralle T06/07:sta, Veikalle, Tristanille ja Topiakselle P07:sta, Matiakselle ja Kasperille P08:sta ja Kallelle P09:stä.

IMG-20190406-WA0001__kopio.jpg