TU P05 jatkoi Välisarjassa voitolla ja tappiolla

21.01.2019

Salibandyliiton Etelä-Suomen Välisarja, D1-pojat

20.1.2019, Myllypuron Arena Center, Helsinki

TU – VSS Blue, Vihti 1-6 (0-1, 0-2, 1-3) 

TU – EräViikingit Musta, Helsinki 5-4 (1-1, 0-2, 4-1)

TU P05 jatkoi kevään Välisarjan turnauksia peleillä tuttua VSS:ää sekä EräViikingit Mustaa vastaan lukuisista EräViikinkien P05-sarjoihin osallistuvista joukkueista.

VSS:n 05-ikäryhmän ykkösjoukkue osoittautui kovaksi ja kehittyneeksi ryhmäksi. Alkusyksyyn verrattuna VSS:n syöttöpeli, laukaisupaikkojen hakeminen sekä laukaisutaito olivat kehittyneet selvästi. Pelin aikana TU:lla oli vaikeuksia voittaa kaksinkamppailuja sekä pysyä mukana vihtiläisten juoksunopeudessa. Asenne ja yrittäminen ei ollut kohdillaan. Hyvistä maalintekopaikoista TU laukoi liian usein ohi ja lisäksi vihtiläisten maalivahti osoittautui nopeaksi ja oikea-aikaiseksi. Enemmän voittoa halunnut, enemmän töitä tehnyt ja paremmin taitonsa hyödyntänyt VSS ansaitsi voittonsa, tuloksena TU P05:n kauden suurin tappio.

Ennen toista peliä TU:n pojat lupasivat, että ErViä vastaan taistellaan ja tahdotaan. Vaikka ErVi teki jo heti toisesta hyökkäyksestään avausmaalinsa, vaikka toisen erän päättyessä vastustaja johti jo 3-1 ja vaikka ErVi karvasi korkealta, ei TU luovuttanut. TU:n peli-ilme, taistelutahto ja kamppailupelaaminen olivat hyviä läpi ottelun ja kolmannessa erässä koko päivän kadoksissa ollut maalijyvä löytyi; erän puoleen väliin mennessä TU oli kääntänyt pelin 5-3-johtoasemaan. ErVin takaa-ajo hyytyi ErVin jäähyyn erän lopussa. Ottelussa nähtiin pari mieleen jäänyttä TU:n hienoa maalia: Tuomaksen hurja lämäri maalin vasempaan ylänurkkaan sekä Ulin taidokas kova rannelaukaus myös vasempaan ylänurkkaan näppärän vastustajan ohituksen jälkeen.

Kahden turnausviikonlopun ja neljän pelin jälkeen TU on kahdeksan joukkueen Välisarjassa neljäntenä. Tulevien viiden turnausviikonlopun aikana TU:n tulee antaa joka ottelussa parastaan jo säilyttääkseen neljännen sijan sarjan loputtua. Välisarja on nautittavan haastava.

-Timo Pohjalainen-