TU P05 aloitti Välisarjan voitolla ja tappiolla

13.01.2019

Salibandyliiton Etelä-Suomen Välisarja, D1-pojat

12.1.2019, Lähitapiola Sport Center, Kirkkonummi

TU – EräViikingit North, Helsinki 3-4 (2-1, 1-2, 0-1) 

TU – Oilers Blue, Espoo 6-5 (1-0, 3-2, 2-3)

TU P05 aloitti Välisarjan kevään pelit tasaisilla ja jännittävillä peleillä. Ensimmäisen turnausviikonlopun perusteella syksyn Ylemmän haastajasarjan kuuden parhaan sekä kahden Kilpasarjan joukkueen muodostamasta Välisarjasta näyttää tulevan mielenkiintoinen ja tasainen sarja.

Ensimmäisessä pelissä TU kohtasi EräViikingit, jonka pelitapa aiheutti TU:n puolustajille töitä ja haasteita. ErVi prässäsi korkealta jopa kolmella pelaajalla ja toi hyökkäyksissä yhden, joskus jopa kaksi hyökkääjää TU:n maalin eteen. TU:n hyökkäyspeli pystyi luomaan hyvän määrän maalipaikkoja sekä ”3vs2” -ylivoimahyökkäyksiä, joista tehtiin kuitenkin vain kolme maalia. EräViikinkien laukaisutaito oli hyvä ja he tekivät kaikki neljä maaliaan hyvillä laukauksilla keskietäisyyksiltä. Lopussa TU haki innokkaasti tasoitusmaalia osan aikaa alivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta muutamasta hyvästä paikasta ei saatu palloa kuitenkaan verkkoon. TU:n maaleista herätti huomiota Kallen tekemä alivoimamaali. Kalle otti taidokkaasti rystyllä haltuun Tuomaksen ilmavan pitkän kaarisyötön ja lyhyestä sivuittaiskuljetuksesta Kalle laukoi kämmeneltä pallon maalin vastakkaiseen reunaan.            

Toisessa pelissä vastaan asettui Oilersin P06 -kilpajoukkue Oilers Blue. TU:n valmennus teki kokoonpanomuutoksia verrattuna ensimmäiseen peliin siirtämällä Aarnin hyökkääjäksi ja Johanneksen puolustajaksi. Nämä muutokset piristivät ja toivat eloa TU:n hyökkäyspelaamiseen. Aarnin ja Danielin muodostama hyökkäyskaksikko oli yksin tai kaksin mukana viidessä TU:n kuudesta maalista. Tulitukea Aarnille ja Danielille tarjosi Julius tekemällä kaksi hienoa maalia. Johanneksen ylösnousut lisäsivät TU:n hyökkäysuhkaa.  Otteluvoittoa ei saatu kuitenkaan helposti. Nopea ja taitava Oilers rokotti vastahyökkäyksillä ja korkealla prässillä TU:n virheistä ja huolimattomuuksista. Espoolaiset kilpakumppanimme onnistuivat kovalla yrityksellä kirimään kolmannessa erässä TU:n kolmen maalin johdon aina yhteen maaliin. Kolmannen erän lopun Oilers-rynnistys kilpistyi lopulta TU:n maalivahtiin Aaroniin, joka pelasi molemmat turnauspelit mainiosti.    

Haastavan Välisarjan ensimmäinen turnausviikonloppu aloitettiin voitolla ja tappiolla. Sekä pelaajille että valmentajille jäi sellainen tunnelma, että TU on oikeassa sarjassa ja pystyy hyvin kilpailemaan hyvistä Välisarjan sijoituksista. TU:n pelaajat kommentoivat, että ”On kiva pelata näitä kovia ja haastavia pelejä, näissä kehittyy”.  

-Timo Pohjalainen-

Daniel, Aarni ja Kalle TU:n 3vs2-ylivoimahyökkäyksessä 

Valisarja_2019_01.jpg