P05-vanhempainjoukkue turnausvoittoon

06.01.2019

TU Salibandyn Vanhempainturnaus

5.1.2019, THT Center, Kauklahti, Espoo

P05 – Kuntosähly 4-0 (alkusarja)

P05– P08 1-2 (alkusarja)

P05 – P07 2-2, rl 1-0 (välierä)

P05 – P09 3-2 (finaali)

Tuomarilan Urheilijoiden perinteinen salibandyn Vanhempainturnaus käytiin läpi lauantaina 5.1. viiden eri vanhempain- ja Kuntosählyjoukkueen kesken. Tänä vuonna ottelut pelattiin 6vs6 -koko kentän 2*12 min peleinä.

Alkusarjassa P05-vanhempainjoukkue selvitti Kuntosählyjoukkueen paremman yhteispelinsä, tarkan puolustuspelinsä, mainion maalivahtipelinsä, tehokkaasti maaleja tekevän kaksikon Jari Pesosen ja Jutta Purasen ansiosta selvin numeroin. Toisessa alkusarjapelissä P05-joukkue sai konkreettisesti kokea miten ”omat koirat” purevat. P08-joukkueen Eemeli Ristikartano, joka toimii sekä P05- että P08-joukkueen valmentajana, oli pelipäällä ja teki ottelussa molemmat vastustajan maalit, toisen rangaistuslaukauksesta ja toisen aivan ottelun lopussa. Ottelu oli tasainen, vauhdikas ja jännittävä pitkälti senkin takia, että molemmat joukkueen himoitsivat lohkon kärkipaikkaa.  

Välieräottelu P07:ää vastaan oli äärimmäisen tasainen ja tiukka. Molemmilla joukkueilla oli hyvä määrä maalintekopaikkoja, mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat jo varsinaisen peliajan aikana lähes ohittamattomia. Ottelu näytti päättyvän P05:n voittoon, mutta n. 5 sekuntia ennen loppua P07:n Thunder-joukkuejohtaja Saku Poikonen pisti päädystä kimmonneen pallon maalin kulmalta sisään. Siirryttiin rangaistuslaukaisukilpailuun, joka muodostui hurjaksi maalivahtien näytökseksi. Kymmenestä rangaistuslaukauksesta maalivahdit estivät seitsemän yritystä, kaksi laukaisua meni suoraan ohi ja ainoastaan P05:n Kimmo Nykäsen komea veto upposi maalin ylänurkkaan. P05 oli selvittänyt tiensä finaaliin mainion maalivahtinsa Toni Valorinnan ja Kimmon ansiosta.

Loppuottelu P09:ää vastaan jatkoi tasaisten ja jännittävien pelien sarjaa. Kummatkin joukkueet pelasivat tarkasti ja turhia riskejä vältettiin. Ottelu oli kuitenkin vauhdikas ja kummallakin joukkueella oli riittävä määrä maalipaikkoja ratkaista peli. Ottelun toisella puoliajalla P05 nousi 1-2-tappioasemasta 3-2-johtoon kovalla työnteolla ja vastustajan jäähyjen avustamana. Finaalin voittomaalin laukoi valtavasti töitä tehnyt Jari Pesonen.

P05 pystyi joukkueen valmentajan Olli-Pekka Soinin asettaman tavoitteen mukaisesti uusimaan viime vuoden turnausvoittonsa. P05-joukkueen näkemysten mukaan tämän vuoden turnaus oli tasaisempi ja turnausvoiton eteen tuli tehdä paljon töitä ja onneakin tarvittiin. Erityistä oli turnausten maalivahtien taso; helpolla ei tänä vuonna maaleja tehty.

-Timo Pohjalainen-

Nolla-viis, kultaa siis.

P05V.jpg