TU P05 jatkaa kärjessä tasapisteissä Ylemmän haastajasarjan lohkossaan

18.11.2018

Salibandyliiton Etelä-Suomen Ylempi haastajasarja, D1-pojat

18.11.2018, Arena Center Ruskeasuo, Helsinki

TU – EräViikingit Blue, Helsinki 5-4 (1-2, 3-0, 1-2) 

TU – VSS Yellow, Vihti 10-4 (2-3, 4-1, 4-0)

Syksyn kolmannessa Salibandyliiton turnauksessa TU jatkoi taktista ja taidokasta salibandypelaamistaan. Ensimmäinen ottelu EräViikinkejä vastaan oli tasainen ja lopussa trilleriksi muodostunut peli. EräViikiingit pelasi totutusta poiketen enemmän nopeaa kuljetus- kuin syöttöpainotteista salibandyä. TU jatkoi syksyn aikana omaksumallaan pelitaktiikallaan luoden tilaa ja aikaa. TU pystyi kääntämään ensimmäisen erän tappioaseman toisen erän aikana 4-2 johtoasemaan. Kolmannessa erässä helsinkiläiset painoivat peliä enemmän TU:n kenttäpäätyyn ja pystyivät kaventamaan pelin 5-4-tilanteeseen. Ottelun viimeisten minuuttien aikana TU:lta vaadittiin venymistä ja taistelua sekä TU:n kannattajilta hermojen kestävyyttä. Muutaman viimeisen minuutin aikana nähtiin Aaronin mahtava rangaistuslaukaustorjunta, EräViikinkien pelaaminen ilman maalivahtia kahteen otteeseen, Juliuksen niukka ohilaukaus tyhjästä maalista sekä TU:n jäähy. Huimista loppuhetken tilanteista selvittiin ja lopulta suuresta määrästä hyvistä maalintekopaikoista tehdyt viisi maalia riittivät tärkeään ja makeaan voittoon helsinkiläisistä.

Toisessa pelissä TU kohtasi VSS Yellowin jo neljännen kerran tämän syksyn aikana. Tehokkaasti liikkuva ja hanakasti laukova VSS teki ensimmäisessä erässä kolme maalia pelaamalla tilanteet loppuun asti. Toisessa ja kolmannessa erässä TU:n sentteripeli terävöityi ja pelin avaaminen helpottui. TU painoi pelin jatkuvasti vihtiläisten päätyyn ja loi varmaan eniten hyviä maalintekopaikkoja kuin missään muussa kauden aiemmassa pelissä. Varsinkin kolmannessa erässä TU:n pelitaktiikka toimi loistavasti, syöttöpeli oli nautittavaa, taidokkaita TU:n yksilösuorituksia oli lukuisa määrä ja hyviä maalintekopaikkoja luotiin solkenaan. Toisen ja kolmannen erän maalimäärä olisi hieman tarkemmalla sihdillä voinut olla jopa kaksinkertainen.

Viikonlopun jälkeen TU on toisena Ylemmän haastajasarjan lohkossaan ja joukkueella on hyvät mahdollisuudet selvitä lohkostaan jopa kevään Välisarjaan. Tämä edellyttää edelleen hyvää asennetta joukkuepelaamiseen ja henkilökohtaista taisteluluonnetta lohkossa, jossa joukkueiden erot ovat kaventumassa alkukauteen verrattuna

-Timo Pohjalainen-